ons team

Alice Bakker en Anneke van Peer hebben jarenlange ervaring in het werken met ouderen. Door de jaren heen hebben ze een eigen visie gevormd op begeleiding en zorg binnen deze doelgroep.

Met de start van een kleinschalige dagbesteding in het Gezondheidscentrum komt een droom uit.

teamlid-alice

Alice bakker

‘Ik ben in 1996 begonnen als huishoudelijk medewerker in een woonzorgcentrum. Als snel kreeg ik hart voor de ouderenzorg. Met name de psychogeriatrische cliënt trok mijn belangstelling.

Na mijn opleiding tot verzorgende IG heb ik me gespecialiseerd in de ouderen zorg. Ik heb jaren met veel plezier gewerkt als coördinator intra- en extramurale dagbesteding.
Voor mij is het creëren van een huiselijke sfeer, waarbij de cliënt zichzelf mag zijn en ik mijn steentje bij mag bijdragen door warme en belevingsgerichte zorg te bieden, de kers op de taart. De insteek ‘niets moet, alles mag’ staat voor mij hoog in het vaandel.
Met deze motivatie wil ik dan ook deze zorg bieden in ’t Warme hart. Op deze manier kunnen deelnemers langer en veilig in hun eigen omgeving wonen.’

teamlid-anneke

Anneke van Peer

’Na mijn opleiding als activiteitenbegeleider heb ik gewerkt op een observatieafdeling en in de intramurale en extramurale dagbesteding.

Tijdens mijn eerste stage al ontdekte ik dat ik het werken in de psychogeriatrie heel boeiend vond. Geen dag is er saai! Omgaan met ouderen in de psychogeriatrie betekent je verdiepen in hun leefwereld en vandaaruit kijken wat iemand nodig heeft.
Het zoeken naar passende activiteiten bij de wensen en mogelijkheden van mensen is een uitdaging.
Met wat creativiteit, geduld, warmte en humor lukt het meestal om ouderen actief en in beweging te krijgen.
Ieder mens is uniek en daarom is maatwerk noodzakelijk.
Ik zet graag mijn observatievermogen, flexibiliteit, creativiteit, vakkennis en ervaring in voor ’t Warme hart!’

Sluit Menu